Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Μεντβέντεφ: «Απρόβλεπτη η πολιτική των ΗΠΑ»

«Και τι κάνουν οι Αμερικανοί; Επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της χώρας μας, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα εχθρικό μέτωπο κατά της Ρωσίας. Αυτές είναι εχθρικές δραστηριότητες, αυτό είναι απόλυτα φανερό»

mentvedef

Απρόβλεπτη χαρακτηρίζει την πολιτική ου ακολουθούν οι ΗΠΑ, Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Το ζήτημα είναι η καταλληλότητα και την προβλεψιμότητα των εταίρων» δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Και τι κάνουν οι Αμερικανοί; Επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της χώρας μας, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα εχθρικό μέτωπο κατά της Ρωσίας. Αυτές είναι εχθρικές δραστηριότητες, αυτό είναι απόλυτα φανερό» ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες των δυτικών κυρώσεων, ο Μεντβέντεφ ανέφερε: «Η οικονομία μας, κατά πάσα πιθανότητα, έχει χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια». Αντηχώντας απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι κυρώσεις βλάπτουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και εκείνους που τις έχουν επιβάλει.

Ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές ενέργειας, η οποία την καθιστά ευάλωτη στις μειώσεις των τιμών του πετρελαίου σε διεθνή κλίμακα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By