Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Μεντβέντεφ: «Λύση στο θέμα της Συρίας για να αποφύγουμε νέο παγκόσμιο πόλεμο»

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι «οι Αμερικανοί και Άραβες φίλοι μας πρέπει να σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;»

medvedev

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ απηύθυνε πρόσκληση-πρόκληση στους Αμερικανούς και Άραβες «φίλους», όπως τόνισε, να σκεφτούν πολύ καλά και να αποφασίσουν αν θέλουν έναν μόνιμο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της Συρίας, «για να μην ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος».

«Οι Αμερικανοί και Άραβες φίλοι μας πρέπει να σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;», τόνισε στην γερμανική εφημερίδα Handlesblatt και συμπλήρωσε πως «θα είναι αδύνατο να κερδίσει κάποιος έναν τέτοιο πόλεμο στον αραβικό κόσμο, όπου όλοι πολεμούν εναντίον όλων».

«Όλες οι πλευρές πρέπει να αναγκαστούν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να μην ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός, ξεστομίζοντας τις λέξεις που κανένας ηγέτης δεν είχε τολμήσει να πει μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε το Reuters, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία, θα πρέπει να ασκήσουν όσο μεγαλύτερη πίεση μπορούν, προς όλες τις πλευρές, για να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By