Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

«Μερική τήρηση της κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία»

Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν – Ποροσένκο ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα κατάσταση

oukrania-rosia-europaiki-enosi-simaies

Ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο διαπίστωσαν ότι η τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία «είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές», παρά τα τοπικής κλίμακας περιστατικά, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν σύντομα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τεσσάρων ηγετών, λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για την εκεχειρία.

Στο Κίεβο, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές θέσεις έγιναν 60 φορές στόχος πυρών από την έναρξη της ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

Η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε είναι «το θερμότερο σημείο» από την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός τα μεσάνυκτα, καθώς οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι δικαιούνται να πυροβολούν «επειδή είναι δικό τους έδαφος».

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν επέτρεψαν στους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να πλησιάσουν την πόλη, καθώς επιμένουν ότι η εκεχειρία δεν αφορά το συγκεκριμένο σημείο, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
By