Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Μέρκελ: Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Ερντογάν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η Γερμανίδα καγκελάριος αφήνει αιχμές εναντίον του Τούρκου προέδρου – Τη δήλωση συνυπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχρισε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε με έμφαση ότι το τουρκικό έθνος είναι περισσότερο διχασμένο παρά ποτέ και άφησε αιχμές για όσα ακούγονται περί νοθείας και πιέσεων στο εκλογικό σώμα από την κυβέρνηση.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πόσο βαθιά είναι η διάσπαση στην τουρκική κοινωνία και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη για την τουρκική ηγεσία και για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»«, δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος. Τη δήλωσή της συνυπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Ερντογάν κατάφερε να περάσει τη συνταγματική αλλαγή και να γίνει «Σουλτάνος» με ποσοστό μόλις 51,2%, ενώ οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πιθανή νοθεία και πιέσεις εκτός ορίων, είναι έντονες. Πολλές ευρωπαϊκές φωνές συνηγορούν στην πραγματοποίηση έρευνας για το αδιάβλητο των εκλογών, ενώ η Κομισιόν, διά στόματος του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, ζήτησε μία έρευνα από «ανεξάρτητες αρχές», ώστε να διαφανεί η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By