Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Μέρκελ: Οι κυρώσεις Ρωσίας εξαρτώνται από την τήρηση ειρήνης στην Ουκρανία

«Κατά τη διάρκεια της (συνόδου) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Μάρτιο λάβαμε μία σαφή απόφαση ότι οι κυρώσεις σχετίζονται με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ»

merkel

Η διάρκεια των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στη Ρωσία θα πρέπει να εξαρτάται από το εάν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα σχετικά με την τήρηση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία τηρούνται, επανέλαβε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Κατά τη διάρκεια της (συνόδου) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Μάρτιο λάβαμε μία σαφή απόφαση ότι οι κυρώσεις σχετίζονται με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Πολωνίας Εύα Κόπατς στη Βαρσοβία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών. Θα εξετάσουμε αυτό το θέμα τον Ιούνιο», δήλωσε η ίδια.

Από την πλευρά της η Εύα Κόπατς είπε ότι η κ. Μέρκελ συμφώνησε με την ίδια ότι οι κυρώσεις, που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία, θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By