Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Ντροπή για τη διεθνή κοινότητα η κατάσταση στο Χαλέπι

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα «ντροπή» την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει το Χαλέπι και υπέδειξε ως υπεύθυνους των δεινών που υφίστανται οι πολίτες το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του, τη Ρωσία και το Ιράν.

«Το Χαλέπι είναι ντροπή (…) είναι ντροπή ότι δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» δήλωσε η Μέρκελ.

«Η μάχη κατά της ασύμμετρης απειλής της ισλαμιστικής τρομοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί από κοινού (…) αλλά αντί γι΄αυτό η Ρωσία και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στις θηριώδεις ενέργειές του εναντίον του ίδιου του πληθυσμού του», είπε, κατά το συνέδριο του κόμματός της που αναμένεται να εγκρίνει την υποψηφιότητά της το 2017 για τέταρτη θητεία.

Η Μέρκελ επέκρινε επίσης την κοινωνία των πολιτών της χώρας της η οποία δεν κινητοποιείται απέναντι στο δράμα του συριακού λαού και προτιμά, όπως είπε, να κατεβαίνει στον δρόμο για να καταγγείλει «ένα προσχέδιο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες», την TTIP, εναντίον της οποίας δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί έχουν διαδηλώσει τα τελευταία χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)