Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025

Μέρκελ- Ολάντ: «Υπάρχει ακόμα χρόνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας τις προσεχείς ημέρες»

Η Σύνοδος Κορυφής χωρίς συμφωνία θα είναι απλώς μία «Σύνοδος Διαβουλεύσεων» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ

merkel-olant2

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν αναμένεται να είναι σε θέση να λάβει επίσημες αποφάσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί μια συμφωνία, υποστήριξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Υπάρχουν ακόμα πολλές μέρες μέσα σε αυτή την εβδομάδα στις οποίες μπορεί να ληφθεί μια απόφαση», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πόλη της Μαγδεμβούργο. H Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών η σημερινή Σύνοδος Κορυφής δεν θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από μια «Σύνοδος Διαβουλεύσεων».

Μια συνολική συμφωνία με την Ελλάδα που θα της επιτρέπει να παραμείνει στο ευρώ και να ανταποκριθεί στα χρέη της πρέπει να βρεθεί είτε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είτε τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Εάν έχουμε μια συμφωνία απόψε θα είναι καλύτερο, αλλά αν όχι, θα πρέπει σήμερα να θέσουμε τη βάση, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες«, τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

By