Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Θα αυξηθούν τα κρούσματα! Αποφύγετε τις συναθροίσεις

Τα κρούσματα του κορονοϊού θα αυξηθούν πρόβλεψε η Άνγκελα Μέρκελ που κάλεσε τους πολίτες να απέχουν από τις κοινωνικές επαφές.

Μάλιστα η κ. Μέρκελ ζήτησε να ακυρώνονται ακόμη και εκδηλώσεις με λιγότερους από 1000 συμμετέχοντες, ενώ ανέδειξε δε ως βασική προτεραιότητα την προστασία των υγειονομικών δομών και ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των σχολείων θα αποφασιστεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό σύστημα επιδημίας. Τα κρούσματα θα αυξηθούν. Έχουμε ακόμη ένα παράθυρο ευκαιρίας να διευρύνουμε την αποφυγή των μη απαραίτητων συναναστροφών. Απευθύνω έκκληση προς όλους», προειδοποίησε η Καγκελάριος Μέρκελ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας με μειωμένο ωράριο, αλλά και η προσπάθεια διατήρησης ελεύθερων κλινών και υποδομών στα νοσοκομεία και τις κλινικές για τους ασθενείς του κορονοϊού. Για αυτόν τον σκοπό, όπως δήλωσε, στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία.

Ο δήμαρχος/πρωθυπουργός του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ εξήγησε ακόνη ότι με το κλείσιμο σχολείων, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των εργαζόμενων στον τομέα της Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν, προανήγγειλε «συνολικά» μέτρα και πρόσθεσε ότι θα αναληφθεί δράση σε συντονισμό και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ενώ η Καγκελάριος από την πλευρά της δήλωσε ότι ακόμη και το «γερμανικό φρένο χρέους» προβλέπει εξαιρέσεις. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση η οποία είναι πολύ πιο ασυνήθιστη από αυτή της τραπεζικής κρίσης», πρόσθεσε, αλλά επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να φοβάται. Αντιδράσαμε άμεσα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαστε πολύ ισχυροί στον τομέα της Υγείας και ιατρικά σε κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε ο κ.Τσέντσερ, επαινώντας το γερμανικό σύστημα Υγείας και τα στελέχη του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By