Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Μέρκελ: Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τρομοκρατικής επίθεσης

Η Μέρκελ είπε πως θα ήταν ιδιαίτερα απεχθές αν ο δράστης ήταν κάποιος που έλαβε προστασία στη Γερμανία ως πρόσφυγας. Τόνισε πως το έγκλημα θα τιμωρηθεί όσο σκληρά επιτρέπει ο νόμος.

Ως τρομερή πράξη περιέγραψε την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου η Άνγκελα Μέρκελ σε διάγγελμά που έκανε σήμερα το πρωί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι πολλοί τραυματίες παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και δήλωσε ότι έχει βαθιά εμπιστοσύνη σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

«Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά όπως επιβάλλει ο νόμος», τόνισε η καγκελάριος που δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχτηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως είπε της είναι δύσκολο να καταλάβει πώς ένας πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που αγκάλασε τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Η Ανγκελα Μέρκελ είπε επίσης ότι είναι σε επαφή με τον δήμαρχο και τις υπόλοιπες αρχές προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την επίθεση και ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)