Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μέσα σε όλα, άνοιξε και μπουτίκ KITON στο Nammos!

Υψηλή ραπτική για gentlemen στη Μύκονο: Ένα προσωπικό στοίχημα του δημιουργού του Mah Jong Ηλία Βλαχάκη στο νέο «χωριό» που έχει στηθεί γύρω από το Nammos -που αλλού;- στη Μύκονο. Και ναι, θα μπορείς να βγαίνεις από τη θάλασσα με το μαγιό και να σου παίρνουν τα μέτρα για ένα κασμιρένιο κοστούμι

Δεν είναι απλά μια ακόμα φίρμα υψηλής ραπτικής. Είναι ο «τελευταίος αυτοκράτορας» του Ιταλιάνικου στυλ. Ο ναπολιτάνικος οίκος KITON μπορεί να υπερηφανευτεί τις τελευταίες δεκαετίες ντύνει τους ισχυρούς του πλανήτη. Και πλέον θα τους βρίσκει ακόμα και στην παραλία.

Πηγαίνοντας κόντρα στο τσουνάμι του αμερικάνικου «ready to wear», που έπληξε την Ιταλία τη δεκαετία του ’70, ο ιδρυτής της ΚΙΤΟΝ Ciro Paone έμεινε πιστός στο όραμά του και ακολούθησε ένα όνειρο που έμοιαζε τρελό: Να μαζέψει κοντά του δεκάδες, εκατοντάδες τεχνίτες για να προσφέρει υψηλή ραπτική για κυρίους σε μεγάλη κλίμακα. Χειροποίητα ρούχα που θα μπορείς να βρεις από τη Νέα Υόρκη ώς το Παρίσι, από το Λονδίνο ως τη Μόσχα και τώρα στo «πριγκηπάτο» του Αιγαίου, στη Μύκονο.

Εδώ και περίπου 25 χρόνια, η boutique Mah Jong στο Κολωνάκι φέρνει τις ναπολιτάνικες δημιουργίες της KITON και στην Αθήνα. Σε αυτή την εμπειρία στηρίχθηκε η ΚΙΤΟΝ και εμπιστεύτηκε στον σοφιστικέ επιχειρηματία Ηλία Βλαχάκη, να εγκαινιάσει, πριν λίγες εβδομάδες,  το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά KITON στην Ελλάδα, στο νέο εμπορικό κέντρο που δημιουργήθηκε γύρω από το Nammos της Μυκόνου.

Σε ένα άνετο διώροφο κτίσμα, του οποίου την εσωτερική αρχιτεκτονική επιμελήθηκε το Stage Design Office, του Σταύρου Παπαγιάννη οι ολόλευκοι τοίχοι «πατούν» σε ένα εκτυφλωτικό γενναιόδωρο κόκκινο δάπεδο, αναφορά στην «λακαριστή» κληρονομιά του Mah Jong (το όνομα εμπνέεται από το αρχαίο Κινέζικο παιχνίδι με ντάμες) ενώ μικρές -κατάμαυρες- λεπτομέρειες στο χώρο εκφράζουν την αδρότητα της γραμμής KITON.

Όμως, οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι δημιουργίες του ναπολιτάνικου οίκου. Δημιουργίες που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο πρώτο trunk show του Ιουλίου (6-12/7), εκεί όπου το προσωπικό της boutique Mah Jong, αλλά και το «βαρύ πυροβολικό» της KITON θα δώσουν το παρών στη Μύκονο για να πάρουν παραγγελίες.

Πληροφορίες: Τηλ. +302289022488 | email: kitonnammos@otenet.gr

By