Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Μέσι: «Την στιγμή που θα νιώσω ότι δεν αποδίδω, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Λιονέλ Μέσι «άνοιξε την καρδιά» του σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του Big Time, στην οποία έκανε μια ανασκόπηση της αποχώρησής του από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021, τονίζοντας ότι ήθελε να συνεχίσει να υπηρετεί τον σύλλογο όπου μεγάλωσε. Μίλησε για τη δύσκολη μετάβασή του στο Παρί και την PSG, ενώ αποκάλυψε και τί θα είχε συμβεί, αν η Αργεντινή δεν είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου.

«Η αλλαγή ήταν δύσκολη όταν πήγα στην Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί τα πήγαινα πολύ καλά στη Βαρκελώνη και σχεδίαζα να μείνω εκεί. Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, έπρεπε να ξαναφτιάξω τη ζωή μου από τη μια μέρα στην άλλη. Γνώρισα ένα άλλο πρωτάθλημα, έναν άλλο σύλλογο, νέα αποδυτήρια. Ήταν μια αλλαγή που δεν αναζητούσαμε και γι’ αυτό ήταν δύσκολο στην αρχή», τόνισε ο pulga μιλώντας για την αιφνιδιαστική του αποχώρηση από τη Μπάρτσα το καλοκαίρι του 2021.

Ο Αργεντινός σταρ μίλησε και για το πώς ήταν η άφιξή του στη Μπαρτσελόνα όταν ήταν παιδί και πώς άλλαξε τη ζωή του: «Για μένα ήταν δύσκολο όταν έφτασα στη Βαρκελώνη. Ήμουν παιδί και έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέους φίλους, νέα χώρα, νέα πόλη, νέους ανθρώπους, νέο σχολείο. Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή, αλλά νόμιζα ότι έκανα αυτό που ήθελα, παίζοντας ποδόσφαιρο, σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα και αυτό με έκανε να προχωρήσω μπροστά, ήταν εντυπωσιακό και το χάρηκα πολύ. Πάντα μου φέρονταν πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα, τους είμαι ευγνώμων».

Μετά το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του εκτός Ευρώπης, στην Ίντερ Μαϊάμι, κάποιοι ήδη πιστεύουν ότι το τέλος του Αργεντινού μπορεί να πλησιάζει: «Ξέρω ότι τη στιγμή που θα νιώσω ότι δεν είμαι πια σε θέση να αποδώσω, ότι δεν διασκεδάζω πια ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα σταματήσω. Είμαι πολύ επικριτικός με τον εαυτό μου, ξέρω πότε είμαι καλός, πότε κακός, πότε παίζω καλά και πότε άσχημα. Όταν αισθανθώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία. Αν αισθάνομαι καλά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό ξέρω να κάνω».

Ο Μέσι κάνει ανασκόπηση για όλα όσα έχει πετύχει ως ποδοσφαιριστής και δεν σκέφτεται τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω όταν αποσυρθώ, σήμερα προσπαθώ να απολαμβάνω τη μέρα με τη μέρα, τις στιγμές, χωρίς να σκέφτομαι το παραπέρα. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο ακόμα, ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα. Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και μου αρέσει και έναν νέο ρόλο. Σε αθλητικό επίπεδο ήμουν τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Δόξα τω Θεώ που μου έδωσε τόσα πολλά σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και με την οικογένειά μου, τους φίλους μου».

Ολοκληρώνοντας, ο Αργεντινός σταρ αποκαλύπτει τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ: «Το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές για εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρη τη χώρα ήταν μαγικό, θα μείνει μαζί μας για μια ζωή. Σίγουρα θα είχα φύγει από την Εθνική αν δεν γίναμε πρωταθλητές, αλλά ευτυχώς δώσαμε άλλον έναν τίτλο στην Αργεντινή».

By