Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Meta προς Ρωσία: Facebook και Instagram δεν έχουν «καμία διαμάχη με τον ρωσικό λαό

Ό επικεφαλής της πλατφόρμας ανέφερε, «οι πολιτικές επικεντρώνονται στην ελεύθερη έκφραση του λόγου ως αυτοάμυνα και ως αντίδραση σε μια στρατιωτική εισβολή στη χώρα τους»

Ο επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων της Meta Platforms, Νικ Κλεγκ, τονίζει ότι οι αλλαγές του Facebook στην πολιτική ρητορικής μίσους κατά των ρωσικών αρχών και ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας, θα ισχύουν μόνο στην ίδια την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε, «οι πολιτικές επικεντρώνονται στην ελεύθερη έκφραση του λόγου ως αυτοάμυνα και ως αντίδραση σε μια στρατιωτική εισβολή στη χώρα τους».

Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία δεν έχει «καμία διαμάχη με τον ρωσικό λαό» και δεν υπάρχει αλλαγή στη ρητορική μίσους «όσον αφορά τον ρωσικό λαό».

Οι αλλαγές θα είναι προσωρινές και η κατάσταση θα κρατηθεί υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Χθες έγινε γνωστό πως η Meta Platforms θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες να κάνουν αναρτήσεις, στις οποίες ζητείται βία κατά Ρώσων αξιωματούχων και στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής για τη ρητορικής μίσους.

By