Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Μετά την Lufthansa και η KLM ανακοινώνει περικοπές εξαιτίας του κορωνοϊού

Μετά τη γερμανική Lufthansa και η KLM, ο ολλανδός βραχίονας της Air France KLM ανακοίνωσε σήμερα περικοπές στον προϋπολογισμό της ως απάντηση στην επιβράδυνση που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού στην δραστηριότητά της.

Οι περικοπές της KLM θα επηρεάσουν τις λιγότερο κρίσιμες επενδύσεις όπως τα projects στον τομέα της πληροφορικής και των ακινήτων καθώς και τη διαφήμιση, ανέφεραν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εσωτερική επιστολή της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την επιστολή ο οικονομικός διευθυντής της KLM, Erik Swelheim αναφέρει ότι «Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού είναι πολύ μεγάλος και μπορεί να απορροφηθεί μόνο από περικοπές του προϋπολογισμού και από χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου».

Το προσωπικό έχει κληθεί να πάρει άδειες για να μειωθούν οι δαπάνες, καθώς οι μειωμένες αεροπορικές μετακινήσεις επηρεάζουν τα δρομολόγια πτήσεων.

Η KLM ανέστειλε τα δρομολόγια προς την Κίνα μέχρι το τέλος Μαρτίου και η μητρική εταιρεία, Air France KLM, προειδοποίησε ότι μέχρι τον Απρίλιο το κόστος θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.

Η KLM δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα για σχόλια.

Η γερμανική Lufthansa σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία είχε ανακοινώσει χθες μέτρα για τον περιορισμό του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονταν η αναστολή νέων προσλήψεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By