Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά το απόλυτο αλαλούμ ψηφίστηκε η συμφωνία για την Cosco

Υπέρ της συμφωνίας επί της Αρχής τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ

tsipras vouli

Aργά το βράδυ της Πέμπτης με 223 ψήφους «υπέρ», έναντι 25 «κατά» ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο κύρωσης της συμφωνίας για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε η Χρυσή Αυγή.

Επίσης, το άρθρο 10 Α της συμφωνίας που έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ψηφίσθηκε και αυτό με 209 ψήφους «υπέρ» έναντι 39 «κατά».

Υπέρ της συμφωνίας επί της Αρχής τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ κατά του άρθρου 10 Α τάχθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Τα υπόλοιπα άρθρα του κυρωτικού νόμου αλλά και επί του συνόλου του ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία.

Η ονομαστική ψηφοφορία δεν επεφύλαξε πολιτικές εκπλήξεις για τις συγκυβερνητικές κοινοβουλευτικές ομάδες. Από την συγκυβέρνση απουσίασαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Ευσταθία Γεωργακοπούλου – Σαλτάρη καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρης.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Ευσταθία Γεωργακοπούλου – Σαλτάρη απέστειλαν επιστολή γνωστοποίησης- πως εάν ήταν παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία θα ψήφιζαν υπέρ.

Οι απουσίες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας σαφώς και δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως διαφωνία, ούτε τέτοια απόχρωση δεν αποδόθηκε και στην απουσία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρη. Αρκετές πάντως απουσίες βουλευτών υπήρξαν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Από τους συνολικά 300 βουλευτές απουσίασαν 52 βουλευτές. Με τον τρόπο αυτό είχε αίσιο τέλος για την κυβέρνηση μία ημέρα με πολλές… φουρτούνες, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By