Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Μετά το Κογκρέσο ο Ζούκερμπεργκ «απολογείται» και στο Ευρωκοινοβούλιο για το Cambridge Analytica

Η επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Vera Jourova, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg, τονίζοντας πως ο ιδρυτής του διαδικτυακού μέσου θα πρέπει να παραβρεθεί ενώπιον των εκπροσώπων των 28 κρατών της ΕΕ.

Σε «σκάνδαλο» παγκοσμίων διαστάσεων έχει εξελιχθεί η υπόθεση Cambridge Analytica και οι διαρροές προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. Παρ” ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών ανήκαν σε Αμερικανούς πολίτες, η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε τη «σκυτάλη» από το αμερικανικό Κογκρέσο, καλώντας τον CEO και ιδρυτή του μεγάλου διαδικτυακού μέσου, να παραστεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου και να δώσει εξηγήσεις.

Η επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Vera Jourova, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη COO του Facebook, Sheryl Sandberg, τονίζοντας πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να παραβρεθεί ενώπιον των εκπροσώπων των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξηγήσει το πώς προέκυψε το σκάνδαλο και πώς έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook αναγνώρισε ότι περίπου 2,7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Η κλήση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ζούκερμπεργκ ήρθε μόλις δύο 24ωρα μετά τη διήμερη απολογία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου υποβλήθηκε στη βάσανο των ατελείωτων ερωτημάτων που του έθεσαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By