Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Μεταφέρει εκτός Νέας Υόρκης τις ηλεκτρονικές συναλλαγές η Wall Street… λόγω επιβολής νέου φόρου

Να απομακρύνει τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών από το Νιου Τζέρσεϊ, εάν η πολιτεία εφαρμόσει έναν προτεινόμενο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προτίθεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Το NYSE θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από την εφεδρική εγκατάσταση στο Σικάγο για μία εβδομάδα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, για να «επιβεβαιώσει την ικανότητά του να μεταφέρει ομαλά τις ζωντανές συναλλαγές από το Νιου Τζέρσεϋ», σε μία ένδειξη της πρόθεσής του να αποχωρήσει από τη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Φιλ Μέρφι δήλωσε στις 31 Αυγούστου ότι εξετάζει «πολύ σοβαρά» έναν φόρο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε όλη την πολιτεία, η οποία φιλοξενεί τους τεράστιους servers της Wall Street.

Ο φόρος θα αναλογεί στο ένα τέταρτο του σεντ ανά «χρηματοοικονομική συναλλαγή» σε οντότητες που επεξεργάζονται τουλάχιστον 10.000 συναλλαγές ετησίως μέσω ηλεκτρονικής υποδομής στην πολιτεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Ορισμένα στελέχη της βιομηχανίας υπογράμμισαν ότι ένας τέτοιος φόρος, θα υπονόμευε την ισχύ του Νιου Τζέρσεϋ ως το κέντρο επεξεργασίας χρηματοοικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τα χρηματιστηριακά ταμπλό, συμπεριλαμβανομένης αυτής του NYSE, λειτουργούν τις πλατφόρμες συναλλαγών τους από κέντρα δεδομένων που διατηρούν στο Νιου Τζέρσεϋ.

Συνήθως κατασκευάζουν κέντρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε άλλες περιοχές για να διασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες στις κύριες εγκαταστάσεις τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By