Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Mετακινήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο

Ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση

grafeio-ergasia-dimosioi upalliloi

Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις δημοσίων υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη συνεργασία των υπουργών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, που αποτελεί ένα από τα «όπλα» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στα υπουργεία. Τα υπουργεία θα κρατήσουν μόνο τις επιτελικές αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών – με το αντίστοιχο προσωπικό- στις περιφέρειες και στους δήμους.

Στις νέες δομές, στις οποίες θα ηγούνται στελέχη του κρατικού μηχανισμού, θα περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες των Ελεγκτών Νομιμότητας που θα ασχολούνται με τους ελέγχους των οικονομικών πράξεων.

Στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων σχεδιάζεται ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών που δεν θα συνοδεύονται από απολύσεις, αλλά από μετακινήσεις προσωπικού.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση, θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου και αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού να έχει θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού. Δεν θα περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.

Πηγή: Έθνος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By