Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Μετακομίζει στον Λευκό Οίκο η Μελάνια – Ο μικρός Μπάρον γράφτηκε στο νέο του σχολείο

Ο 11χρονος γιος του Τραμπ θα φοιτήσει στο Επισκοπικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας, όπου τα δίδακτρα φτάνουν τα 40.000 δολάρια τον χρόνο

Η Μελάνια Τραμπ μετακομίζει τελικά στο Λευκό Οίκο με τον 11χρονο γιο της Μπάρον, να αλλάζει σχολείο φοιτώντας από τη νέα σχολική χρονιά στο Επισκοπικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας, στο Πότομακ του Μέριλαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post». H «πρώτη οικογένεια» των ΗΠΑ σχεδίαζε να αναβάλει να ανακοινώσει τα σχέδια τους υπό τον φόβο ότι οι Αμερικανοί θα ξεκινούσαν διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο. Για το λόγο αυτό, η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο γιος μας θα παρακολουθήσει το Επισκοπικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας. Είναι γνωστό για την ποικιλόμορφη κοινότητά του και την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία. Η αποστολή του σχολείου «Άγιος Ανδρέας» είναι να μάθει και να εμπνεύσει σε κάθε παιδί μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς αφιερωμένη στην εξαιρετική διδασκαλία, μάθηση και προσφορά, όλα από τα οποία απευθύνονται στην οικογένειά μας. Ανυπομονούμε για τις επόμενες σχολικές χρονιές στο Αγιος Ανδρέας.»

Το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε το 1978. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από τον Λευκό Οίκο και φιλοξενεί 580 μαθητές από τις προσχολικές τάξεις μέχρι και το λύκειο. Λιγότερο από τους μισούς μαθητές είναι λευκοί. Όπως τονίζει πάντως στην ιστοσελίδα του το σχολείο, δίνει έμφαση στη δέσμευση για ποικιλομορφία.

Ο «μίνι Ντόναλντ», όπως αποκαλεί τον Μπάρον ο μπαμπάς του και θα πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες υπηρεσιών προσφοράς κατά τις οποίες οι μαθητές κάνουν ένα διήμερο ταξίδι σε μία εκκλησία της Ουάσινγκτον συμμετέχοντας στις εργασίες της κουζίνας της. Επίσης, οι μαθητές ακούν την ιστορία ενός άστεγου, ενώ παράλληλα σερβίρουν και τρώνε μαζί με τους άστεγους. Tα δίδακτρα για το ιδιωτικό σχολείο είναι 38.590 δολάρια (35.280 ευρώ) τον χρόνο, και φτάνουν τα 40.650 (36.899 ευρώ) στο Λύκειο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By