Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεταναστευτικό: Οργανώνεται η Βουλγαρία – Ενισχύει τον στρατό στα σύνορα με Τουρκία

Στην ανάπτυξη 1.000 στρατιωτών και ανάλογου στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία, προχωρά η Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας την Παρασκευή, με στόχο να αποτρέψει τις παράνομες εισροές μεταναστών.

Ο Κράσιμιρ Καρακάτσανοφ δήλωσε ότι οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες έχουν εμποδίσει δυο ομάδες περίπου 30 ατόμων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία νωρίς την Παρασκευή, αφού η Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποτρέπει, πλέον, την άφιξη Σύριων προσφύγων στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ξεκαθάρισε πως έχει προχωρήσει στην «άμεση ανάπτυξη» στρατού, εθνοφυλακής και συνοριοφυλακής, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά η χώρα σε «πιθανή μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών».

«Έχουμε πληροφορίες για πολλούς συνωστισμούς… Βελτιώνουμε τον μέγιστο έλεγχο στα σύνορά μας» δήλωσε ο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χερσαία σύνορα άνω των 300 χιλιομέτρων (190 μίλια) με την Τουρκία, δεν έχει υποστεί πίεση από μετανάστες που επιδιώκουν την είσοδο τους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η Σόφια είπε ότι δεν θα επιτρέψει μαζικές εισροές μεταναστών σε μια εποχή που εντείνει τα προληπτικά μέτρα στα σύνορα για να αποφευχθεί η εξάπλωση των κορωνοϊού στη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By