Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

«Μετωπική» Παρασκευόπουλου – Αθανασίου στη συνέλευση Διοικητικών Δικαστών

Βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

athanasiou650_101113

Για αναποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης το οποίο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη ενώ έχει ως κυρίαρχο στοιχείο του την απουσία σχεδίου και εκσυγχρονισμού, έκανε λόγο η πρόεδρος της ένωσης διοικητικών δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους.

Η πρόεδρος σημείωσε ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό αντικατοπτρίζεται στα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια όπως διαμερίσματα πολυκατοικιών χωρίς στοιχειώδεις υποδομές και ασφάλεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπερνομοθέτηση: «Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!!!»

Την ίδια ώρα τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν περιορίζοντας το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των Δικαστών, αναγνωρίζοντας πάντως πως τα προβλήματα της διοικητικής Δικαιοσύνης είναι πολλά.

Η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της δηλώνοντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών».

Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του και στην πρόθεση του να κάνει διάλογο με όλους ακόμα και τους κουκουλοφόρους. «Η δημοκρατία οφείλει να διαλέγεται όμως δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που στο όνομα της ιδεολογίας κρατάνε καλάσνικοφ και πυροβολούν. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By