Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει για δύο ημέρες ο σταθμός στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Το άνοιγμα του σταθμού γίνεται στο πλαίσιο του φετινού Open House, όπου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια εικόνα από το πώς θα είναι ο σταθμός.

Ο σταθμός θα είναι προσβάσιμος χωρίς κράτηση από τις 10 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο voria.gr, ανέφερε ότι οι δύο όροφοι του σταθμοί, αν και υπόγειοι, είναι επισκέψιμοι. «Είναι οι δυο πάνω όροφοι (παρότι υπόγειοι) και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν όπως θα είναι όταν λειτουργήσει το μετρό.

Μηχανικοί της “Αττικό Μετρό ΑΕ” θα είναι εκεί για να ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι βλέπουν, αλλά και για το πώς θα λειτουργήσει ο σταθμός, όταν ολοκληρωθεί το έργο».

Ο κ. Ταχιάος διευκρίνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα έργα πολιτικού μηχανικού. Σε όλους τους σταθμούς, πρόσθεσε, υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό «Συντριβάνι»

Ο κ. Ταχιάος άσκησε μέσω Facebook κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό Συντριβάνι, καθώς για να τον επισκεφθεί ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ανοίξει, ωστόσο η εικόνα ήταν πλασματική, έναντι της σημερινής πραγματικότητας.

«Υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς ζητήματα αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων, ενώ σε κανέναν σταθμό δεν έχουν προχωρήσει σε σοβαρό βαθμό τα ηλεκτρομηχανολογικά. Εκείνο που έχει γίνει είναι η ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού, όπως τα λέμε.

Για παράδειγμα φέτος δεν μπορούμε να ανοίξουμε για το κοινό τον σταθμό Σιντριβάνι, επειδή δεν είναι καν προσβάσιμος.

Εκτελούνται έργα που απαιτούν σκαλωσιές και έχουν κλείσει τις σκάλες για να περάσει ο κόσμος. Οι ψευδοροφές αποξηλώθηκαν για να περαστούν καλώδια, τα οποία κρέμονται. Η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων δεν έχει γίνει», είπε ο κ. Ταχιάος.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» μάλιστα αναφερόμενος στα ηλεκτρομηχανολογικά, τα χαρακτήρισε ως ένα από τα μείζονα προβλήματα συνολικά του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν και στο σημερινό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του έργου για το 2023. «Κανένας σταθμός της βασικής γραμμής δεν έχει ηλεκτρομηχανολογικά. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιόμετρα καλωδίων, που δεν έχουν περαστεί και πρέπει να γίνουν χρονοβόρες εργασίες.

Είναι ένα τεράστιο έργο, το οποίο πρέπει να τρέξουμε και να ολοκληρώσουμε, όμως ο χρόνος που απαιτείται είναι αμείλικτος. Σκεφτείτε ότι θα χρειαστούν 15 μήνες δοκιμών, αφού τοποθετηθούν τα καλώδια και ολοκληρωθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και επιπλέον τρεις μήνες δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών του μετρό, χωρίς επιβάτες, για να λειτουργήσει το σύστημα. Γι” αυτό και δίνουμε ως χρονοδιάγραμμα λειτουργίας το 2023, λόγω των πολλών εκκρεμοτήτων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στους συρμούς του μετρό ήδη έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη τέσσερις και παραδίδεται ένας κάθε μήνα μέχρι τον τελικό αριθμό των 18, όπως είπε ο κ. Ταχιάος.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Thessaloniki Open House 2019, η Αττικό Μετρό Α.Ε. «ανοίγει» στους…

Gepostet von Νίκος Ταχιάος am Dienstag, 19. November 2019

(Visited 1 times, 1 visits today)
By