Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον σταθμό αφετηρίας

Αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε τον πρώτο σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άνοιξε και είναι διαθέσιμος για εξερεύνηση και ξενάγηση στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση την οποία βρίσκεται ο σταθμός, το στάδιο το οποίο έχουν προχωρήσει τα έργα αλλά και τις υπηρεσίες τις οποίες θα παρέχει ο Σταθμός του Μετρό σε όσους τον επιλέξουν για να μετακινηθούν.

download__1_

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό της βασικής γραμμής που είναι ακόμα υπό κατασκευή και οι εργασίες του οποίου έχουν μείνει πίσω μετά το κώλυμα που παρουσιάστηκε στον σταθμό Βενιζέλου. Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ υπολείπονται και αρχιτεκτονικές εργασίες.

Ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός έχει δύο επίπεδα, όπου στο πρώτο θα βρίσκονται τα εκδοτήρια και τεχνικά τμήματα λειτουργίας και στο δεύτερο η αποβάθρα. Όπως σε όλους τους σταθμούς, έτσι και σε αυτόν θα τοποθετηθούν γυάλινες πόρτες κατά μήκος του συρμού ούτως ώστε ο επιβάτης να μην έχει άμεση πρόσβαση στις ράγες.

Για την πρόσβαση στον σταθμό υπάρχουν δύο είσοδοι, μία στην πλατεία Καραϊσκάκη επί της Μοναστηρίου στο αντίθετο ρεύμα από τον ΟΣΕ και μία από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Μία τρίτη είσοδος βρίσκεται από την πλευρά του ΟΣΕ κοντά στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα παραμείνει σε λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By