Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Μίχαλος: Είμαστε σε παγίδα ρευστότητας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε παγίδα ρευστότητας. Πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση και να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα

mixalos

Είτε βρίσκεται είτε δεν βρίσκεται στα χαρτιά μια συμφωνία, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε παγίδα ρευστότητας. Πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση και να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα», τόνισε.

«Δεν χρειάζεσαι συμφωνία με τους πιστωτές και τους εταίρους σου για να βελτιώσεις τον φοροεισπρακτικό σου μηχανισμό, δεν χρειάζεσαι συμφωνία για να βελτιώσεις την εργατική σου νομοθεσία με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ευελιξία, και δεν χρειάζεσαι συμφωνία προκειμένου να προχωρήσεις σε ιδιωτικοποιήσεις».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «μοναδική» οικονομική και πολιτική κατάσταση, όπου σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει σε μια έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία», δήλωσε ο Μίχαλος.

«Είναι μια εθνική κρίση. Είναι η χειρότερη που έχουμε δει από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε», σχολίασε.

(Visited 1 times, 1 visits today)