Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

MIG: Τέλος οι συνομιλίες με Farallon και Oak Hill – Στην Πειραιώς η αναχρηματοδότηση

Διεκόπησαν οι συνομιλίες της Marfin Investment Group (MIG) με τα funds Farallon και Oak Hill, αφού όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην MIG.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το κοινό ομολογιακό δάνειο έκδοσης της MIG ύψους €150 εκατ. και σημερινού υπολοίπου €142,5 εκατ. από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η «Fortress Investment Group LLC», μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το κοινό ομολογιακό δάνειο έκδοσης της Εταιρείας ύψους €150 εκατ. και σημερινού υπολοίπου €142,5 εκατ. μεταβιβάστηκε από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η «Fortress Investment Group LLC» προς την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» (εφεξής «η Τράπεζα»).

H «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» θα παραμείνει Πληρεξούσιος Καταβολών και Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων.

Κατόπιν αιτήματος της Εταιρείας, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. συναίνεσε στον ορισμό της 6.12.2019 ως νέας Ημερομηνίας Αποπληρωμής τόσο του ανωτέρω μεταβιβασθέντος κοινού ομολογιακού δανείου όσο και του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρείας ύψους €115 εκατ. και σημερινού υπολοίπου €86,25 εκατ. που η Εταιρεία οφείλει επίσης να αποπληρώσει προς την Τράπεζα. Στο διάστημα αυτό η Εταιρεία και η Τράπεζα θα συζητήσουν την αναχρηματοδότηση ή/και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία ανακοινώνει, περαιτέρω, ότι οι συζητήσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια της «Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP» για την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην Εταιρεία δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και διεκόπησαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By