Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Μηλιός: Η μη πληρωμή ΔΝΤ και ΕΚΤ δεν συνιστά «χρεοστάσιο»

Δεν υπάρχει κίνδυνος η ΕΚΤ να μας κόψει τον ELA, αν δεν πληρώσουμε τους δανειστές

milios

Ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κ.Ε. Του ΣΥΡΙΖΑ, , μιλώντας στο MEGA επανήλθε στο θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών των δόσεων της Ελλάδας σε ΔΝΤ και ΕΚΤ τονίζοντας ότι η μη καταβολή των δόσεων δεν θα φέρει το τέλος του κόσμου καθώς δεν συνιστά αυτομάτως “χρεοστάσιο”.

Εκτίμησε δε, πως δεν υπάρχει κίνδυνος η ΕΚΤ να μας κόψει τον ELA, αν δεν πληρώσουμε τους δανειστές. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι μέρος του ευρωσυστήματος, είπε, εννοώντας ότι ο ELA δεν πρόκειται να κοπεί από την ΕΚΤ, καθώς «κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος, απάντησε πως όταν συμβαίνει πιστωτικό γεγονός, τότε ανοίγει ο δρόμος για διαπραγμάτευση περί αναδιάρθρωσης χρέους. Εκτίμησε δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πανικός στις τράπεζες.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ο κ. Μηλιός απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που στο παρελθόν έχουν εκπροσωπήσει με επιτυχία τη χώρα στο Ταμείο και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, εγώ δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By