Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Μίλησαν στο τηλέφωνο Θεοδωράκης – Σουλτς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρτιν Σουλτς είχε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, με βασικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό ζήτημα.

theodorakisMMM

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας μια που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης του είπε πως από την πρώτη μέρα υπήρξε υποστηρικτής χωρίς αστερίσκους στο ότι το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία.

«Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί», τόνισε.

Μάλιστα, εξήγησε στον κ. Σουλτς πως στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το Ποτάμι ανέφερε πως ια να περιορισθούν οι ροές από τη Τουρκία στην Ευρώπη πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στου διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.

Σταύρος Θεοδωράκης και Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν πως θα τα πουν σύντομα και από κοντά, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να υπογραμμίζει πως τα προβλήματα της χώρας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση.

(Visited 1 times, 1 visits today)