Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήλος: Η θαλαμηγός βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά – Προλάβαμε μόνο να βουτήξουμε στη θάλασσα, λέει ο μηχανικός

Κατάθεση στο Λιμεναρχείο της Μήλου έδωσε ο κυβερνήτης, μελή του πληρώματος και επιβάτες της θαλαμηγού που βυθίστηκε 16 ναυτικά μίλια ΒΔ της Μήλου.

Διάσωση σε συντονισμό με το λιμενικό από το ταχύπλοο Seajet 2 της SEAJETS

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καπετάνιος κατέθεσε ότι ενώ έπλεαν 5 ναυτικά μίλια από τη νησίδα Φαλκονέρα ένιωσαν ένα δυνατό τράνταγμα στο σκάφος με αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα στα 5 ναυτικά μίλια.

Όπως είπε ο μηχανικός της θαλαμηγού μόλις ένιωσαν το ισυρό τράνταγμα αμέσως κατέβηκε στη μηχανή να δει τι συμβαίνει. Η εισροή υδάτων ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι ο μηχανικός να κατεβεί στη μηχανή το νερό να έχει φτάσει στον αστράγαλό του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μηχανικού το νερό έμπαινε από παντού με δύναμη και σε ελάχιστο χρόνο είχε φτάσει στο γόνατό του.

Λόγω της μεγάλης εισροής δεν μπόρεσε να δει από που έμπαινε το νερό. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν οι επιβαίνοντες ήταν να εγκαταλείψουν τη θαλαμηγό η οποίο βυθιζόταν ταχύτατα.

Τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο μηχανικός δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβη. Εικάζεται ότι ίσως έφυγε κομμάτι του πλοίου το οποίο ήταν ξύλινο. Δεν υπήρξε ρήγμα γιατί αν υπήρχε ρήγμα η εισροή των υδάτων δεν θα γινόταν με τέτοια ταχύτητα. Όπως διαπίστωσε το λιμενικό δεν υπάρχει ξέρα στη περιοχή ενώ οι επιβαίνοντες είπαν ότι το σκάφος δεν βρήκε σε κάποιο αντικείμενο.

 

Milos

diaswsi__milos__2_

diaswsi__milos__3_

By