Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μήνυμα Παπαγεωργόπουλου από την φυλακή: Θα κάνω γιορτές στην εξορία

«Στον χώρο της εξορίας, της απομόνωσης και των απάνθρωπων συνθηκών δέχομαι με όλους τους δυνατούς τρόπους άπειρες εκδηλώσεις αγάπης»

papageorgopouloss

Το δικό του μήνυμα ενόψει των εορτών έδωσε ο έγκλειστος πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα περάσει για δεύτερη φορά τις γιορτές μακριά από τους οικείους του, στον χώρο της εξορίας, όπως χαρακτηρίζει τη φυλακή και κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης που δέχεται, αλλά και για εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης από απλούς πολίτες. Τονίζει ότι κάποιοι θα έχουν τύψεις μέχρι να πεθάνουν για την αδικία που έκαναν απέναντι στον ίδιο και ευελπιστεί ότι η ώρα της δικαίωσης δεν θα αργήσει.

Το μήνυμα του:

Για δεύτερη φορά στη ζωή μου θα κάνω Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και την ονομαστική μου εορτή μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μακριά από τους φίλους μου, μακριά από τους Θεσσαλονικείς.

Θέλω να πιστεύω ότι η ώρα της δικαίωσης δεν θα αργήσει. Άλλωστε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για όλα αυτά κάποιοι – όπως τόνισα και στο τριμελές Εφετείο – θα έχουν τύψεις μέχρι να πεθάνουν.

Σήμερα, το σημαντικό για μένα είναι ότι εδώ στον χώρο της εξορίας, της απομόνωσης και των απάνθρωπων συνθηκών και παρ’ όλο που αντιμετωπίζω έναν συνεχή πόλεμο λάσπης, δέχομαι με όλους τους δυνατούς τρόπους άπειρες εκδηλώσεις αγάπης, αγωνίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης από γνωστούς και αγνώστους, από ψηφοφόρους όλων των πολιτικών Παρατάξεων από ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την εις βάρος μου εξόφθαλμη σκευωρία.

Δέχομαι άπειρες εκδηλώσεις συμπαράστασης από αγνούς πατριώτες που παρακολούθησαν την μακρά προσφορά μου προς την Ελληνική Κοινωνία, που παρακολούθησαν την ανιδιοτέλεια με την οποία υπηρέτησα τον τόπο είτε με την ιδιότητα του αθλητή, είτε του εκπροσώπου του Λαού της Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε του επί 12ετία Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες μου εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, εύχομαι ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, εύχομαι η πολιτική λάσπη που πληρώνω και εγώ να μη καταλάβει τα πάντα, εύχομαι η Πατρίδα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και την εμφύλια αντιπαράθεση και να κινηθεί με ταχύτητα στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

By