Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Παυλόπουλου για την επέτειο της Χούντας

«Το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκε την 21η Απριλίου 1967, πρέπει να μείνει, στο διηνεκές, ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα»

pavlopoulos

«Το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκε την 21η Απριλίου 1967, πρέπει να μείνει, στο διηνεκές, ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα», επεσήμανε σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ένα στίγμα που διδάσκει, πρωτίστως, την αξία της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, εξηγώντας ότι η Δημοκρατία από τη φύση της, είναι εύθραυστο θεσμικό και πολιτικό αγαθό, του οποίου η προστασία απαιτεί ακατάπαυστη εγρήγορση κατά συνείδηση.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι κίνδυνοι για την Δημοκρατία «όχι μόνο υφίστανται αλλά και μεταλλάσσονται πρωτεϊκώς, κατά τρόπο που καθιστά τις επιπτώσεις τους δυσμενέστερες».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα κατά καιρούς τραύματα στο σώμα της Δημοκρατίας κατέστησαν για τον Ελληνισμό εν γένει τραύματα εθνικά, των οποίων η πλήρη επούλωση δεν έχει επέλθει ακόμη.

By