Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μήνυση από πέντε βουλευτές της ΝΔ για παραπλανητικό SMS

Που υποτίθεται ότι εστάλη από την ΝΔ

590_9fbb6c31d1994006a1fae19141878732

Κατέθεσαν μήνυση σήμερα πέντε υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ευβοίας, κατά παντός τυχόν υπευθύνου, για το μήνυμα sms που υποτίθεται ότι εστάλη από την ΝΔ και επιχειρείται παραχάραξη της βούλησης του εκλογικού σώματος, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.

Ήδη το ζήτημα διερευνάται από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο ο αποστολέας.

Θυμίζουμε ότι στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, ένα sms εστάλει σε πολλούς ψηφοφόρους με αποστολέα το NDIMOKRATIA και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν έναν υποψήφιο βουλευτή.

Ακολουθεί το κείμενο της μήνυσης:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΜΗΝΥΣΗ

1. ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του ΣΩΚΡΑΤΗ, κατοίκου Χαλκίδας.

2. ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κατοίκου Χαλκίδας.

3. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κατοίκου Χαλκίδας.

4. ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, κατοίκου Αλιβερίου Ευβοίας.

5. ΦΩΤΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, κατοίκου Νέας Αρτάκης,

απάντων με την ιδιότητά τους ως υποψηφίων βουλευτών κατά τις εκλογές για το Εθνικό Κοινοβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2015, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Εκλογική Περιφέρεια του Νομού Ευβοίας.

ΚΑΤΑ

Παντός τυχόν υπευθύνου

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου 2015 και από τις 22.30 έως τις 23.00 εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS), με μαζική αποστολή, σε εκατοντάδες μέλη της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό της Εύβοιας, όπου ως αποστολέας αναγράφεται με αγγλικούς χαρακτήρες δήθεν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από μη εμφανιζόμενο αριθμό αποστολέα, το οποίο καλεί τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές τον συνυποψήφιό μας βουλευτή στο νομό Ευβοίας, Κεδίκογλου Συμεών (Σίμο). Καλώντας δε πίσω τον αποστολέα του μηνύματος εμφανίζεται ο εξής αριθμός: 634……

Συγκεκριμένα το επίμαχο μήνυμα έχει το εξής περιεχόμενο: Αποστολέας : NDIMOKRATIA Κείμενο: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ.

Αμέσως μετά την αποστολή του μηνύματος, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Μπούρα, τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κ.Μενέλαο Δασκαλάκη, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα αυτό και όποιοι το συνέταξαν και το απέστειλαν ενήργησαν αυτοβούλως, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις κομματικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια.

Το μήνυμα αυτό το οποίο όλως παρανόμως και δολίως κατασκευασμένο, προσπαθεί την ύστατη στιγμή να υφαρπάξει από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, ψήφους για τον Σίμο Κεδίκογλου, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και το Νόμο, παραβιάζοντας κάθε ηθική αρχή για έναν έντιμο και δίκαιο προεκλογικό αγώνα, χρησιμοποιεί ως «προσωπείο» το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παραπλανήσει υπέρ του ανωτέρω, τους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, καταλύοντας όχι μόνο τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου, αλλά την ίδια την Δημοκρατία, θίγει την τιμή και την υπόληψή μας, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις ως αληθείς και παραβιάζει κάθε δικαίωμά μας για μία νόμιμη και ισότιμη εκλογική αναμέτρηση.

Kατόπιν τούτων, έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον, επιφυλασσόμενοι παντός περαιτέρω νομίμου δικαιώματός μας, μηνύουμε και ζητούμε την κατά τον νόμο τιμωρία παντός τυχόν υπευθύνου για τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτός των άλλων παραβιάζουν και την εκλογική νομοθεσία, κατά χρόνο που ρητά απαγορεύεται, ήτοι την προτεραία της ημέρας των εκλογών για το Εθνικό Κοινοβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επισημαίνουμε δε την ιδιαίτερη σοβαρότητα και το επείγον του θέματος, καθώς από την τέλεση των αδικημάτων αυτών, επιδιώκεται η παραχάραξη της βούλησης του εκλογικού σώματος των Ευβοέων ψηφοφόρων και ενδέχεται να προκύψουν ζητήματα για την ακύρωση των εκλογών στο Νομό της Εύβοιας, ζητώντας σας να διατάξετε άμεσα τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας από τις αρμόδιες αρχές και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι των ως άνω αναφερόμενων αξιόποινων πράξεων, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά σύμφωνα με το νόμο.

Μάρτυρες προτείνουμε τους εξής:

1. Kωνσταντίνο Μπούρα, Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κάτοικο Αθηνών

2. Ανδρέα Παπαμιμίκο, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

3. Μενέλαο Δασκαλάκη, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας

By