Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Μείωση 5% στην ταχύτητα θα μπορούσε να αποτρέψει 30% των θανατηφόρων τροχαίων

Η πρόταση διατυπώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που οργανώνει ο ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 

«Η εβδομάδα οδικής ασφάλειας δεν είναι γιορτή, είναι σήμα κινδύνου που αναβοσβήνει, είναι σειρήνα ασθενοφόρου». Με την επισήμανση αυτή και παραθέτοντας στοιχεία, όπως ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να χάσει κάποιος τη ζωή του στο οδικό δίκτυο είναι σχεδόν διπλάσια ό,τι κατά μέσο όρο στην Ευρώπη και τριπλάσια από ό,τι σε χώρες που ασχολούνται συστηματικά με την οδική ασφάλεια, ο Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» συμμετέχει με δράσεις και εκδηλώσεις στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που οργανώνει ο ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και φέτος είναι επικεντρωμένη στον περιορισμό της ταχύτητας.

«Λέμε ότι τα τροχαία είναι εγκλήματα και όχι ατυχήματα, ακριβώς επειδή δεν είναι θέμα τύχης και έτσι τα πράγματα αντί να βελτιώνονται διαρκώς επιδεινώνονται», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημοσθένης Παπαδάτος, εκ μέρους των διοργανωτών των δράσεων, που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, επικαλούμενος πρόσφατες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, η χώρα μας είναι πρώτη σε θανατηφόρες συγκρούσεις, στις οποίες εμπλέκεται ένα μόνο όχημα, με την Ταχύτητα να αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα γι” αυτό.

«Θέλουμε να ακουστεί ως στοιχείο πως μια ανεπαίσθητη μείωση της Μέσης Ταχύτητας στο Δίκτυο της κυκλοφορίας κατά 5% είναι δυνατόν να αποτρέψει έως και 30% των θανατηφόρων συγκρούσεων», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη 10 Μαϊου, στις 7 μμ, ο Σύλλογος SOS Tροχαία Εγκλήματα διοργανώνει στο Κτίριο της Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13) ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χαμηλώνουμε ταχύτητες – Σώζουμε Ζωές»

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By