Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Mirror: Ο Λούμπιτς είχε ρίξει διουρητικά χάπια στον καφέ του πιλότου

Νέες αποκαλύψεις για την μοιραία πτήση της Germanwings

germanwings andreas

Συνεχίζουν να ρέουν στα μέσα νέες πληροφορίες για την μοιραία πτήση του Airbus A320 παρότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την συντριβή του αεροσκάφους.

Τα νέα στοιχεία θέλουν τον Αντρέας Λούμπιτς να είχε σχεδιάσει διεξοδικά το δολοφονικό σχέδιό του, αφού σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο νεαρός φέρεται να είχε ρίξει διουρητικά χάπια στον καφέ του πιλότου του αεροσκάφους, Πάτρικ Σόντενχέιμερ, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι ο άτυχος άντρας θα χρησιμοποιούσε αναμφίβολα στην τουαλέτα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Για να φέρει εις πέρας το σχέδιό του ο 27χρονος έπρεπε να διώξει από το πιλοτήριο τον πιλότο και τα κατάφερε. Ο Λούμπτις, όχι μόνο έριξε διουρητικά στον καφέ του Σόντενχέιμερ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου, «έδειξε» ότι προσπαθούσε να πείσει τον πιλότο να βρει χρόνο για να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Mirror», η οποία επικαλείται Γερμανούς αξιωματούχους, οι παραπάνω πληροφορίες προέκυψαν, μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία που κατάφεραν οι γερμανικές αρχές να αποκομίσουν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στο σπίτι του ο συγκυβερνήτης του Airbus 320.

Περισσότερες πληροφορίες από τα στοιχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Λούμπιτς αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, αν και οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση αρνήθηκαν -για την ώρα- να κάνουν κάποιο σχόλιο αναφορικά με τα νέα δημοσιεύματα για την τραγωδία.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό, όμως, είναι ότι ο Λούμπιτς, έψαχνε να βρει στοιχεία στο Διαδίκτυο για τη «διπολική διαταραχή», τη «μανιοκατάθλιψη» και τις «ημικρανίες».

Πάντως, εκτός από τις κινήσεις του Λούμπιτς, ο καταγραφέας συνομιλιών του αεροσκάφους αποκάλυψε και ότι ο άτυχος πιλότος πάλεψε με όλη του τη δύναμη για να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου, όταν ο 27χρονος πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Ο έμπειρος πιλότος, ο οποίος ανυπομονούσε να επιστρέψει στο σπίτι του για να βρεθεί ξανά με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, χρησιμοποίησε ακόμη ακόμη και ένα τσεκούρι για να σώσει το Airbus, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By