Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Μηταράκης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με την πώληση του ΟΛΠ»

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η ενίσχυση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία

mitarakis600_060214

Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τις δήθεν κόκκινες γραμμές και να προχωρήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων υποδομής στο λιμάνι.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η ενίσχυση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία και θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του ως πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο νέο τέρμιναλ της κρουαζιέρας, καθώς η κατασκευή και λειτουργία του θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει το Κέντρο της κρουαζιέρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αφού και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ευνοούν αυτό το ενδεχόμενο.

Το έργο έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχει την ευθύνη για την ομαλή χρηματοδότησή του– σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για την Αττική και όλη σχεδόν την Ελλάδα, τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας της ΝΔ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By