Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Μηταράκης: Μηδενική ανοχή στους κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων

Μηδενική ανοχή στους κακοπληρωτες ηταν η εντολή που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης κατά την συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ με στόχο να εξετάσουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Μηταράκης εταιρείες όπως οδικής βοήθειας, ΙΕΚ και εταιρείες εστίασης με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν συστηματικά να καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την διοίκηση του ΕΦΚΑ & του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για να εξεταστούν οι πλέον ακραίες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης.

«Θα κινηθούμε με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο – ποινικό & αστικό, ενώ εξετάζουμε και αλλαγές του νομικού πλαισίου ώστε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα που ανήκουν στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Τονίζοντας ότι «δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενώ στηρίξαμε έμπρακτα με τις 120 δόσεις όσους πράγματι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την κρίση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By