Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μηταράκης: Το βράδυ δεν θα βγαίνει κανείς από τις κλειστές δομές

Για τις κλειστές δομές προσφύγων/μεταναστών μίλησε υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Αρχικά, τόνισε ότι «οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο θα κλείσουν», ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα λειτουργούν αυτές, σημειώνοντας πως «βράδυ δεν θα βγαίνει κανείς» από τις δομές που θα δημιουργηθούν.

Διευκρίνισε δε ότι οι επιτάξεις θα είναι για 3 χρόνια και ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις και είναι στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αυτό σημαίνει, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα λάβουν τις σχετικές ειδοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, βασικός στόχος μας είναι να μειώσουμε τις ροές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Η επίταξη είναι ένα μέτρο εκτάκτου ανάγκης», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις κυβερνητικές κινήσεις στο προσφυγικό.

Με τον αρμόδιο υπουργό στα θέματα μετανάστευσης να αναφέρει για το σχέδιο των επιτάξεων: «Είναι δεδομένο, έχει συζητηθεί με τις τοπικές κοινωνίες.

Κάποια στιγμή έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητούσε όλος ο κόσμος: «Δώστε λύση»». Όπως υπογράμμισε, για τους ιδιοκτήτες γης που θα δημιουργηθούν τα κέντρα αυτά, «θα επιδοτηθούν για τρία χρόνια» και θα πληρωθούν οι αντίστοιχου χρόνου αποζημιώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By