Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μητρόπουλος: Δικαστικό μπλόκο σε μειώσεις συντάξεων

«Με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις»

mitropoulos

Σε συνέντευξη του στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος επανέλαβε την πιθανότητα ύπαρξης δικαστικού μπλόκο σε περαιτέρω μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε εκ νέου ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα βγει την επόμενη εβδομάδα και κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε, ότι «με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις«.

Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι με βάση αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να χορηγηθούν σε αυτούς που προσέφυγαν τα αναδρομικά και να αναπροσαρμοστούν οι σημερινές τους συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Αναγνώρισε, δε, ότι «το κόστος είναι μεγάλο», αλλά τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ένα όπλο διαπραγματευτικό».

By