Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Μητρόπουλος: Ψηφίστε ΛΑΕ ή ΚΚΕ

«Η κυβερνητική-κομματική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έσυρε τη χώρα χωρίς σχέδιο, χωρίς μελετημένες εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς σταθερούς διαπραγματευτές…στο χειρότερο, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό, υφεσιακό και νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο»

mitropoulos-alexis

Ακόμη ένα χτύπημα προς το πρώην κόμμα του έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλς, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν είτε την Λαϊκή Ενότητα η το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής.

«Σε ψήφο αποχής ή ψήφο υπέρ των αντιμνημονιακών κομμάτων, υπέρ της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ, που είναι διαχρονικά η εντιμότερη, συνεπέστερη και ηθικότερη πολιτική δύναμη του τόπου», κάλεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος

Εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση στην ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως «η κυβερνητική-κομματική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έσυρε τη χώρα χωρίς σχέδιο, χωρίς μελετημένες εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς σταθερούς διαπραγματευτές…στο χειρότερο, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό, υφεσιακό και νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο που ούτε κυβέρνηση της Αριστεράς, ούτε του κέντρου, ούτε της φιλελεύθερης Δεξιάς διανοήθηκε ποτέ να εφαρμόσει σε μια χώρα του αναπτυγμένου κόσμου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Μητρόπουλου:

Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 είναι οι πιο παράδοξες εκλογές στην ιστορία της χώρας.

Οι πολιτικές δυνάμεις, που τις αποφάσισαν και τις προκήρυξαν, έχουν παγιδεύσει τον περήφανο λαό μας και τον έχουν περιαγάγει σε μια πρωτοφανή ομηρία, αφού, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, τον καλούν:

α) να επικυρώσει τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις και το εθνοκτόνο αποτέλεσμά τους,

β) να νομιμοποιήσει το τρίτο ΤΡΙΠΛΟ Μνημόνιο (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), αφού το τελευταίο περιλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά «ρήτρα ιδιοκτησίας» και  των δύο προηγούμενων (ν. 3845/2010 και 4046/2012),

γ) να προ-εγκρίνει το κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα των εφαρμοστικών νόμων που θα ψηφιστούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

δ) να συναινέσει στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και

ε) να συμφωνήσει στην υποθήκευση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Έτσι οι επικείμενες εκλογές εμφανίζονται -και από ουσιαστικής συνταγματικής και πολιτειολογικής θέασης- ως οι πιο καταχρηστικές και οιονεί αντικοινοβουλευτικές στην ιστορία της χώρας, αφού πορευόμαστε προς αυτές με υποχρεωτικό πρόγραμμα το προψηφισθέν Μνημόνιο.

Κυρίως βαδίζουμε προς τις εκλογές με ακύρωση-απαλλοτρίωση του βασικού μηχανισμού λειτουργίας του πολιτεύματος, που είναι οι διαφορετικές προγραμματικές-κομματικές προτάσεις που δίνουν ουσιαστικό νόημα και στην ελευθερία των πολιτών για πρόκριση διαφορετικών-εναλλακτικών λύσεων.

Καλείται, συνεπώς, ο λαός χωρίς ενημέρωση, ή -ακριβέστερα- με απόκρυψη της αλήθειας (γιατί ποιος πολίτης, ακόμα και ο πιο υπομονετικός, είναι δυνατόν να αναγνώσει το περιεχόμενο των πολλών εκατοντάδων σελίδων του τρίτου Μνημονίου, πολλά άρθρα του οποίου παραπέμπουν σε πληθώρα άλλων νόμων;;), να νομιμοποιήσει κάτι χειρότερο από αυτό που απέρριψε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου!

Έτσι, εκτός από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας που συνεχίζεται και την υποθήκευση του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας που συστηματοποιείται, πλήττεται και ο βασικός πυρήνας της Δημοκρατίας, η ratio της λειτουργίας των κομμάτων, το υποχρεωτικό εναλλακτικό πρόγραμμα, η ουσία του διακυβεύματος της ψήφου, κάτι που αποστερεί την προοπτική και την ελπίδα από κάθε πολίτη.

Ως εκ τούτου, κάθε καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι ως έθνος και ως λαός κινδυνεύουμε να βρεθούμε, με συναίνεση της πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού (ενδεχομένως δε, μετά τις εκλογές και με τη θέληση του περήφανου λαού μας), μπροστά σε μια ολοσχερή ακύρωση των βασικών ασφαλιστικών δικλείδων του δημοκρατικού πολιτεύματος της αστικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και βεβαίως μπρος στην αποστέρηση όλων των παραδοσιακών μηχανισμών λειτουργίας της.

Αυτό θα βλάψει πολλαπλώς το μέλλον της χώρας και θα αμαυρώσει τη Δημοκρατική Λειτουργία, που στα μάτια της νέας γενιάς κινδυνεύει να φανεί περιττή και άχρηστη, μιας και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε ως εναλλακτικό διακύβευμα στην οργάνωση της κοινωνίας, της οικονομίας και του μέλλοντος της χώρας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ από τις 20 Φεβρουαρίου 2015 προειδοποίησε ότι η κυβερνητική-κομματική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έσυρε τη χώρα χωρίς σχέδιο, χωρίς μελετημένες εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς σταθερούς διαπραγματευτές και χωρίς σεβασμό στη αισθητική των διαπραγματεύσεων, στο χειρότερο, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό, υφεσιακό και νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο που ούτε κυβέρνηση της Αριστεράς, ούτε του κέντρου, ούτε της φιλελεύθερης Δεξιάς διανοήθηκε ποτέ να εφαρμόσει σε μια χώρα του αναπτυγμένου κόσμου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε τους πολίτες για τις κοινωνιοκτόνες ρυθμίσεις του Μνημονίου και δέχθηκε οξύτατη κριτική γι’αυτό, επειδή αποκάλυψε αυτά που οι μνημονιακές δυνάμεις ενόψει εκλογών ήθελαν να αποκρύψουν από τους πολίτες.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ κάλεσε τους νέους, τις γυναίκες, τα μεγαλύτερα θύματα του Μνημονίου, αλλά και τους αγρότες, τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους επιτηδευματίες και τις άλλες τάξεις,

να ΜΗΝ νομιμοποιήσουν το Μνημόνιο με την ψήφο τους,

να ΜΗΝ συναινέσουν

-στην απο-ανάπτυξη της πατρίδας,

-στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους,

-στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας,

-στη γενικευμένη «ευελιξία» της,

-στην ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων,

-στη «βουλγαροποίηση» μισθών και συντάξεων,

-στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής των Ελλήνων.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τους Έλληνες πολίτες να στείλουν μήνυμα στους δανειστές ότι

ΔΕΝ αποδέχονται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης,

ΔΕΝ συμφωνούν με τα Μνημόνια,

ΔΕΝ θα συναινέσουν στην εφαρμογή των κοινωνιοκτόνων ρυθμίσεών τους.

Οι Έλληνες θα στείλουν μήνυμα περήφανης, αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης με …ρήτρα ελληνικού λαού.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ στις προσεχείς εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 καλεί τον λαό μας, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες σε ψήφο αποχής ή ψήφο υπέρ των αντιμνημονιακών κομμάτων, υπέρ της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ, που είναι διαχρονικά η εντιμότερη, συνεπέστερη και ηθικότερη πολιτική δύναμη του τόπου.

Μαζί θα αγωνιστούμε για μια νέα πατριωτική διαπραγμάτευση, για σαφείς, συνεκτικές και λυτρωτικές εναλλακτικές πολιτικές, για τη διαγραφή του χρέους, για την ακύρωση των Μνημονίων, για μια νέα κοινωνική, αναπτυξιακή, εθνική επανεκκίνηση, που θα δώσει στη χώρα και τον λαό την κυριαρχία του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By