Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Μητρόπουλος: Το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως έρχονται μεγάλες περικοπές στις συντάξεις

mitropoulos

Την εκτίμηση ότι επίκεινται μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις διατύπωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας.

«Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Η βιωσιμότητα του συστήματος θα πρέπει να ζητηθεί μόνο από δαπάνες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και των ταμείων. Από εδώ και πέρα το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη και φεύγει παντελώς από τη στήριξη των συντάξεων. Για τις μειώσεις του κομματιού πάνω από το βασικό όλα είναι ανοιχτά» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Μητρόπουλος.

«Η μείωση αφορά κυρίως τις υφιστάμενες συντάξεις.Μέχρι τώρα και οι εννέα μειώσεις γίνονταν επί του αρχικού ονομαστικού, τώρα η κυβέρνηση μπορεί να το μη το πράξει ή να επαναλάβει την ίδια πρακτική» υποστήριξε ο κ.Μητρόπουλος.

«Αυτό δεν βγαίνει, μιλάμε για δανεισμό με ρήτρα κοινωνικής γενοκτονίας, άρα λοιπόν το πρόγραμμα αυτό δεν το αντέχουν οι αγρότες, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι.

Πρέπει η κυβέρνηση να δανειστεί με ρήτρα εθνικής αξιοπρέπειας κι όχι κοινωνικής ευθανασίας» είπε ο κ.Μητρόπουλος, τονίζοντας πως «από εδώ και πέρα θα μιλάμε για ρήτρα Ελλάδας.
Δεν υπάρχει βαρβαρότερη εκδοχή ασφαλιστικού, αν ισχύσει αυτό το οποίο έχει περιέλθει στο τρίτο μνημόνιο».