Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Μητσοτάκης: Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στο Αριστοτέλειο κ. Τσίπρα;

Ερώτηση κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο

mitsotakis

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας ότι, παρά την δημόσια παρέμβασή του και παρά την παράσταση διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό από βουλευτές του Κόμματος, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, ότι ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος Υπουργός – σύμφωνα με δημοσιεύματα – διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν. Επισημαίνει ότι συντελούνται ήδη από τους καταληψίες ζημιές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό. Ιδίως μάλιστα εάν γνωρίζει την κατάσταση και εάν συμφωνεί με τον Υπουργό του ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση. Εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του Υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, γεννούνται ποινικές ευθύνες.

Ρωτά, επίσης, τον πρωθυπουργό εάν αντιλαμβάνεται την υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών, εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών.