Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης: Αντίπαλός μου ο Τσίπρας και μια ανίκανη κυβέρνηση

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δυο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ»

mitsotakis

Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο αντίπαλος μας είναι από την άλλη πλευρά του φράχτη. Ο Τσίπρας και μια ανίκανη κυβέρνηση», δήλωσε.

«Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο αντίπαλος μας είναι από την άλλη πλευρά του φράχτη. Ο Τσίπρας και μια ανίκανη κυβέρνηση«, δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μέσα στο νέο έτος.

«Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα διότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία, να την κάνω μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να προτάξω ένα προφίλ ηγεσίας πολύ διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας έμφαση στην αλήθεια και σε λύσεις για την πραγματική οικονομία που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την προεδρία της παράταξης.

Η κυβέρνηση, τόνισε, δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δυο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ότι «στήριξη αλά καρτ στην Κυβέρνηση δεν θα προσφέρουμε. Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της Κυβέρνησης.»

Σημείωσε ότι χρέος του είναι να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης, όποιος και αν κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Η ΝΔ θα είναι ενωμένη την επόμενη ημέρα και ο ηττημένος θα στηρίξει τον νικητή, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν είχε καμία δημόσια στήριξη από παραδοσιακούς μηχανισμούς της ΝΔ στον προεκλογικό του αγώνα, προσθέτοντας πάντως πως έχει δεσμευθεί να μην μιλήσει για τους συνυποψήφιους του και να μην ασκήσει δημόσια κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον οποίο εξέφρασε παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό της αδελφής του.

Είπε επίσης πως ο διαχωρισμός και οι διακρίσεις σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς ή Σαμαρικούς δεν λενε τίποτα στους πολίτες και ανήκουν στον εικοστό αιώνα και όχι στον εικοστό πρώτο σημειώνοντας παράλληλα ότι ο λόγος του πρεσβεύει και τις αξίες του Καραμανλισμού.

Έχω καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, τον συμβουλεύομαι και τον επισκέπτομαι συχνά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By