Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Καθαρή νίκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Σε μια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, με όγκο και παλμό που, όπως έλεγαν στη Νέα Δημοκρατία, θύμιζε άλλες εποχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξόφλησε τη νίκη της ΝΔ την Κυριακή.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία. Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας.

Κυρίως όμως θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων» είπε και απηύθυνε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων και μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν επέλεξε τυχαία την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ως τελευταίο σταθμό της προεκλογικής περιόδου. “Στη Θεσσαλονίκη καθρεφτίζεται η ελληνική Ιστορία που πάντα μας θυμίζει ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε.

Από εδώ ξεκίνησε για να μεγαλώσει την Ελλάδα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εδώ εκφώνησε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την ιστορική του ομιλία, που στέριωσε την Δημοκρατία, εδώ μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν οδήγησε την παράταξη στον εκλογικό θρίαμβο του 1990.

Γιατί η Μακεδονία είναι η Ελλάδα και γιατί η ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο, κι όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα” τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ εστιάζοντας από τα πρώτα κι όλας λεπτά της ομιλίας του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού. Έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Εγώ πήρα από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες.

Διαφώνησα ακόμη και με ισχυρούς Ευρωπαίους, που πίεζαν για τα δικά τους συμφέροντα. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, γιατί πάνω από όλα έβαλα το καλό της χώρας.

Κατέθεσα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Ήθελα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος διαφόρων ψευτοπατριωτών” είπε και χαρακτήρισε καθήκον του “να προστατέψει τη χώρα -και ειδικά την Βόρεια Ελλάδα- από τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών”.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που θα θωρακίζουν το μακεδονικά προϊόντα, θα υλοποιήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ελληνικό βορρά, και όλα αυτά “διατηρώντας” όπως τόνισε χαρακτηριστικά “το δικαίωμα του βέτο στην επιθυμία των γειτόνων μας να μπουν στην ΕΕ”.

“Διπλάσια αύξηση στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς”

Αναλύοντας το σχέδιό του για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε “η ΝΔ μαζί με την δραστική μείωση των φόρων, τις επενδύσεις, και τις νέες καλές δουλειές, δεσμεύεται να δίνει διπλάσιες ετήσιες αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους από το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Και μάλιστα σε μόνιμη βάση και όχι την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές”.

Οι συνταξιούχοι θα στείλουν τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτενή αναφορά όμως έκανε και για τους συνταξιούχους, που όπως είπε “θα στείλουν την Κυριακή το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ”.

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε «τέσσερα μεγάλα μέτρα που θα τα αλλάξουν όλα στην οικονομία»:

1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. «Καταργούμε αμέσως τη μείωση που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ και στερεί από όλους μία ολόκληρη σύνταξη και έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο. Γιατί αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και παίρνουν 2.000 ευρώ από κάθε συνταξιούχο, δηλώνουν τώρα προστάτες του. Και οι ίδιοι, που με το αφορολόγητο καταργούν την 12η σύνταξη, βαφτίζουν τώρα ένα επίδομα ως δήθεν “13η σύνταξη”».

«Αλλά κι αυτό το παραμύθι είχε κοντά ποδάρια: Μόλις οι συνταξιούχοι είδαν τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν το νέο ψέμα. Διαπίστωσαν πως τα κουτσουρεμένα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την εξαγορά της ψήφου τους. Την Κυριακή, λοιπόν, οι συνταξιούχοι θα στείλουν το δικό τους λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Καθιερώνεται αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται. Γιατί για εμάς έχει μεγάλη αξία να στηρίζουμε την οικογένεια, να είμαστε δίπλα στα νέα ζευγάρια.

3ον. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα. Όμως οι επιχειρήσεις έχουν και αυτές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Και καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς.

Και 4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στην χώρα.

Εκτός από την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πέντε ακόμη μεγάλους στόχους:

Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες του από το έγκλημα, αλλά και από τη βία των μολότοφ. Γιατί η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλων.

Για μία σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά τα εφόδια να χτίσουν μόνα τους τη ζωή και το μέλλον τους.

Για ένα κράτος Δικαίου, με θεσμούς που θα λειτουργούν αποτελεσματικά. Και με ένα πολιτικό σύστημα διαφανές και αληθινά δημοκρατικό.

Για μια κοινωνία που θα στέκεται δίπλα στον πιο αδύναμο. Προσφέροντάς του όχι μόνο καλή δημόσια Υγεία, αλλά και ευκαιρίες να ανοίξει ξανά τα δικά του φτερά.

«Την Κυριακή θα νικήσουμε»

«Το μήνυμα νίκης φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέδειξε τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, απευθύνοντας μάλιστα σαφές μήνυμα στους πολίτες που είχαν ψηφίσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν. “Δεν συμφωνούμε σε όλα. Αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα, τα σημαντικά” τόνισε και πρόσθεσε: “Σε αυτές τις εκλογές τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Αλήθεια ή ψέμα.

Προκοπή ή καθυστέρηση. Ενότητα η διχασμός. Σιγουριά η ανασφάλεια. Γι αυτό δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Δεν έχουν θέση χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχθούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα που θα διαλυθούν”.

Mε τον ίδιο τρόπο απευθύνθηκε και στους νέους τους οποίους κάλεσε δίπλα του. “Την καινούργια σελίδα της Ελλάδας, πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί και πρώτοι από όλους οι νέοι, από τους οποίους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους «ειδικούς». Γιατί αποχή θα πει συντήρηση.

Και η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική” τόνισε και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, ύστερα από 4 και πλέον χρόνια, οι πολίτες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Οι αντίπαλοί μας φωνάζουν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τους απαντώ, ότι εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν -αρχίζουμε με όλους.

Με τη φράση τέλος “αναλαμβάνω την ευθύνη να σας κοιτάξω στα μάτια” ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Θεσσαλονικείς ζητώντας όπως είπε τη στήριξή τους για να βαδίσει μπροστά: “Ελάτε να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Στείλτε το μήνυμα παντού: έρχεται η νίκη από την Θεσσαλονίκη”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By