Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα: Η κυβερνητική ανεπάρκεια εμπρός στην καταστροφή είναι πρωτοφανής

Προανήγγειλε επικοινωνία με τον Ευρωπαίο επίτροπο Αλιείας για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε αλιείς – Συνάντηση με τοπικούς φορείς

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί τη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της Σαλαμίνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα, όπως τονίζει η
ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τη Γλυφάδα που ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στα σημεία που χτύπησε η ρύπανση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη» και βέβαια σχολιάστηκε δεόντως από πολλούς ότι σε αντίθεση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός δεν έχει καταδεχτεί ακόμη να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση του προβλήματος του ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», και της ρύπανσης του Σαρωνικού.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας όπου έγινε το ναυάγιο, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο Αλιείας για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε αλιείς.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση δεν έχει δραστηριοποιηθεί για την αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν από το Ταμείο Αποζημιώσεων κατά της Θαλάσσιας Ρύπανσης και τους ευρωπαϊκούς πόρους για τους αλιείς, με τα αρμόδια υπουργεία να μην κάνουν τίποτε.

«Σκοπός μας δεν είναι τόσο να αποδώσουμε ευθύνες, ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, στόχος μας είναι να δούμε τον τόπο του ναυαγίου, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, και να εξετάσουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα για το ναυάγιο και τη ρύπανση» επισήμανε.

Έδωσα, είπε, εντολή στους ευρωβουλευτές της ΝΔ, για να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων, και θα μιλήσω με τον επίτροπο Αλιείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By