Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μητσοτάκης: Χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν έρχονται επενδύσεις

Η ΝΔ θα πολιτευθεί λέγοντας αλήθειες

mitsotakis

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και η ανάγκη στήριξης των ΜμΕ έθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις και τις προτάσεις του νέου Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αναφέρθηκαν στις προοπτικές της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις αδικίες και τις ανισορροπίες που δημιουργεί το νέο ασφαλιστικό σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση και ζητήσαμε να στηριχθούν οι 10 προτάσεις της ΕΣΕΕ που μπορούν να λειτουργήσουν ως ισοδύναμα στις νέες υπερβολικές επιβαρύνσεις.

Κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από την πολιτική αβεβαιότητα που συντηρούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης. Χωρίς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στη Χώρα μας. Τόνισε ότι η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος, ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική, αλλά θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες, παραπέμποντας στην ομιλία του στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Β. Κορκίδης

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση δήλωσε: Ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο είναι η συγκρότηση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με άξονα τις ΜμΕ που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για δημιουργία νέου χρήματος και νέων θέσεων εργασίας. Όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετώπισαν αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ΜμΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)