Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: Έφτασε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνάντηση με Τσιάρα

Στα θέματα της οικονομίας και ειδικά σε αυτά που αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους έχει στραμμένη την προσοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του με τις νέες ηγεσίες των υπουργείων σήμερα το πρωί βρέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα «ηλεκτρικό» υπουργείο, όπου ανέλαβε ο Κώστας Τσιάρας σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν επί των ημερών του Λευτέρη Αυγενάκη.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός είχε ανοιχτά μέτωπα με τον αγροτικό κόσμο, αλλά και εντός του υπουργείου η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του εν λόγω υπουργείου, στον ανασχηματισμό επιστρατεύτηκαν δύο στελέχη από την πληγωμένη Θεσσαλία, ο Καρδιτσιώτης Κώστας Τσιάρας και ο Λαρισαίος υφυπουργός Χρήστος Κέλλας.

Ένα από τα κρίσιμα στοιχήματα είναι η ομαλοποίηση της ροής χρήματος προς τους παραγωγούς, καθώς υπήρξαν πολλές αρρυθμίες τους προηγούμενους μήνες. Παράλληλα, στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι με τον αγροτικό κόσμο που ανέβηκαν πολύ ψηλά, ιδίως την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

By