Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μητσοτάκης: Με την Αικ. Σακελλαροπούλου επιτυγχάνεται ευρύτερη συναίνεση – Θα είναι εξαιρετική Πρόεδρος

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας για την επιλογή του αναφορικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha αφορούσε την κ. Σακαλλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως πιστεύει ότι πρόκειται για την υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία.

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πολιτική επιλογή» συμπλήρωσε απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν περί μη πολιτικής επιλογής. «Είναι άνθρωπος με ευρύ πνεύμα, έχει όλα τα εχέγγυα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωσή του, μέσω της οποία γνωστοποίησε ότι θα στηρίξη την κ. Σακελλαροπούλου για ΠτΔ υπογράμμισε πως «έκανα νωρίτερα την επιλογή μου. Από τη στιγμή που είχα καταλήξει στην επιλογή μου την ανακοίνωσα νωρίτερα γιατί η κ. Σακελλαροπούλου χειριζόταν πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Δεν καταλαβαίνω πως διέσυρα το θεσμό. Δεν μπήκα σε ονοματολογία. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε 718 λέξεις για να πει ένα απλό “ναι”».

Αναφορικά με τον λόγο που δεν πρότεινε τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο ήταν ένας καλός πρόεδρος, αλλά μπορούσα να επιλέξω ένα πρόσωπο. Επίσης την κ. Σακελλαροπούλου στηρίζει και το ΚΙΝΑΛ.

Επομένως η επιλογή μου έχει μεγαλύτερη συναίνεση. Το 2015 είχα τεκμηριώσει την επιλογή μου να μην ψηφίσω τον κ. Παυλόπουλο. Δεν νομίζω πως έκανα κάποιο σφάλμα. Δεν επέλεξα την κ. Σακελλαροπούλου μόνο επειδή ήταν γυναίκα, αλλά την επέλεξα και γιατί ήταν γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία που βρίθει διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες. (…) Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετική πρόεδρος».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV με τον Αντώνη Σρόϊτερ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 16. Januar 2020

(Visited 1 times, 1 visits today)
By