Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Μητσοτάκης: Ο δρόμος για όσους δεν δικαιούνται άσυλο σταματά στα νησιά και από εκεί ξεκινά η επιστροφή τους

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, στέλνοντας μήνυμα ότι οι αποφάσεις για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά υλοποιούνται.

«Ήδη από χθες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατρασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλαίες προβληματικές εγκαταστάσεις.

Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται πολύ μακριά από αστικούς ιστούς, είναι απολύτως ελεγχόμενες και εκεί θα εξετάζονται αιτήσεις ασύλου και για όσους απορρίπτονται θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης».

«Η πολιτική της χώρας στο ζήτημα αυτό άλλαξε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται καλύτερα. Είναι κάτι που μας επιβεβαιώνει η τοπική κοινωνία».

«Φυλάσσονται καλύτερα τα θαλάσσια σύνορα. Το νομικό πλαίσιο έγινε αυστηρότερο και ευέλικτο.

Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τα νησιά οι αποφάσεις υλοποιούνται» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε έκκληση «να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί η άγονη αντίδραση που δεν οδηγεί πουθενά γιατί είναι προς όφελος των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές».

Ο πρωθυπουργός έστειλε τέλος «ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα:

Μην έρχεστε γιατί ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές τους οποίους πληρώνετε άδρα δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας και τελικά στην Ευρώπη σταματά στα νησιά και από εκεί ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By