Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Ο κόφτης μπήκε γιατί κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

Ο κόφτης ζητήθηκε γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

mitsotakis-kiriakos

Απασφάλισε κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως το τέταρτο μνημόνιο που έφερε θα είναι διαρκές, με τους πολίτες να πληρώνουν την ανικανότητα Τσίπρα-Καμμένου.

«Το 4o μνημόνιο μπορεί να γίνει και διαρκές, λόγω λάθος χειρισμών της Κυβέρνησης. Μόνιμη επιτήρηση είναι η επιτυχία του κ. Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη εφ” όλης της ύλης στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο.

Υποστήριξε, δε, ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μή τήρησή της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής .

Σχολιάζοντας τον κόφτη τόνισε πως «τα πρόσθετα μέτρα και ο κόφτης μπήκε στο τραπέζι μετά τις υποκλοπές και τις διαρροές για το ΔΝΤ. Δεν υπήρχε τέτοια συζήτηση πριν».

«Ο κόφτης ζητήθηκε γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη», προσέθεσε.

Το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις περί αλλαγής γραμμής από την ηγεσία της ΝΔ.

Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

«Εχω την άνεση να μπορώ να κυκλοφορώ στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας έχει την ίδια δυνατότητα». «Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει τίποτε στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

«Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση. Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτό, το αίτημα σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συγκρουστούμε με μία κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μία πλατιά συμμαχία με τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη γιατί αποδέχεται το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων αλλά και γιατί δεν έχει ανοίξει νωρίτερα η συζήτηση για το χρέος. Απέδωσε στην στάση των Ευρωπαίων το δημοψήφισμα για το Brexit και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία στην Ευρώπη.

«Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία, αντίθετα λέμε στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο να κλείσει την συμφωνία» δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της κυβέρνησης.

Υποστήριξε δε ότι το αίτημα του ΔΝΤ για τον κόφτη μπήκε στο τραπέζι μετά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Μας ζητούν προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ολοήμερων σχολειών, υπογραμμίζοντας πως υποβαθμίζονται, καθώς περιορίζονται οι δραστηριότητές τους.

«Η επίσκεψη στο ολοήμερο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για την δημόσια παιδεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε «τροφή» για παρερμηνείες.

Δεν αμφισβητώ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε βάση για παρερμηνείες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσεθεσε ότι η συνεισφορά του πέρυσι το καλοκαίρι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε θετική κατεύθυνση.

Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο είπε ότι χρειάζεται σοβαρότητα, προσοχή και σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Για την δημόσια τηλεόραση είπε ότι πρέπει να είναι αντικειμενική, να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και θα δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν δείχνει ενδιαφέρον ο ιδιωτικός τομέας.