Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προστατεύει τους πολιτικούς του πελάτες

Εγώ δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου

mitsotakis

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο που φέρνει «φοροκαταιγίδα».

«Ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύνατους αλλά αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του αντιπάλους» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «εγώ δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου».

«Ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζει σε μια πολιτική που δεν πιστεύει. Είναι εγκλωβισμένος σε μια πολιτική που δεν βγάζει πουθενά. Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για την πολιτικό δρόμο που μπορεί και θέλει να ακολουθήσει η ΝΔ, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Είναι αδύνατον για μια οικονομία να παράγει πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια. Εμείς θα τους πείσουμε για λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα, αυτό δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί είναι αναξιόπιστος».

«Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους περιορίζοντας δαπάνες και αποφεύγοντας τις αυξήσεις φόρων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που παίζει ο κ. Τσίπρας. Χρέος μου είναι να ενώσω όχι να διχάσω».

Εξήγησε, δε, ότι «πέρυσι το καλοκαίρι ψηφίσαμε δημοσιονομικούς στόχους για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη όχι το μείγμα πολιτικής του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του ανοίγει τα χαρτιά του για το επίμαχο ζήτημα των offshore εταιρειών, που άναψε «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό, την αξιοπιστία στην πολιτική, την συμφωνία με τους δανειστές, το λόγο που ζητάει πρόωρες εκλογές και πότε πιστεύει ότι θα γίνουν.

Πώς φτάσαμε στον «κόφτη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον διαβόητο «κόφτη». «Ο Τσίπρας δεν έγινε ξαφνικά φιλελεύθερος πολιτικός. Το υπερταμείο δεν ήρθε τυχαία. Υποθηκεύει ολόκληρη την ελληνική περιουσία για έναν αιώνα. Αν ο κύριος Τσίπρας είχε προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα ερχόταν ο «κόφτης». Ο »κόφτης» είναι το τίμημα της πολιτικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει μιζέρια πελατειακά. Δεν θα επενδύσουμε σε ταξικό διχασμό, όπως κάνει ο Τσίπρας», σημείωσε ακόμη.

Εν συνεχεία, ανέφερε:

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο πρωθυπουργός εξαπάτησε του Ελληνες πολίτες. Για αυτό επενδύουμε στην πολιτική αλήθειας. Κι εμείς αντιγράψαμε κακές συνήθειες λαϊκισμού του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός. Εμείς στοχεύουμε στη μεταρρύθμιση του φορολογικού και στη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Θα κάνουμε μια Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές».

(Visited 1 times, 1 visits today)