Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Μητσοτάκης στο Council on Foreign Relations : Σημείο καμπής για την Ελλάδα η 7η Ιουλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations την Πέμπτη το πρωί στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης. Στάθηκε δε, στην εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος που ευνοούν τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην «ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση που έγινε για τη νέα εποχή που άρχισε στην Ελλάδα μετά την 7η Ιουλίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός «δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για το πρόβλημα του λαϊκισμού και συγκεκριμένα για το πώς κατάφερε ο ίδιος και το κόμμα του να επικρατήσουν στις τελευταίες εκλογές».

Στις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της απευθείας και ειλικρινούς επαφής με τους πολίτες.

Κι αυτό μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιούνται άμεσα. Σαν παράδειγμα έφερε την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που αμείβονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης αλλά εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και το «ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην εμβληματική επένδυση του «Ελληνικού» το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το πρόβλημα του brain drain και το πώς θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών.

Στο πλαίσιο αυτό απάντησε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον, να υπάρξουν νέες δουλειές.
Δεύτερον, να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Τρίτον, να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By