Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Μητσοτάκης στον Alpha: Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας

Σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίου του Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το Πάσχα ήταν απολύτως απαραίτητη λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Το ζήτημα ήταν να μην μεταφερθεί ο κορωνοϊός στην επαρχία.

Ως αντιστάθμισμα της απαγόρευσης μετακίνησης το Πάσχα, θα λειτουργήσει το άνοιγμα της εστίασης και η χαλάρωση του lockdown. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός τόνισε, βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά δεδομένα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να τα βλέπουμε δυναμικά και όχι στατικά. Και η δυναμική είναι θετική. Προσέθεσε δε ότι είναι καλύτερα να κάθεται κανείς σε ένα τραπεζάκι έξω παρά να συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες συνιστούν μειοψηφικό φαινόμενο. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με καταστολή. Χαρακτήρισε δε τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης λάθος. Κάλεσε μάλιστα τους νέους να κάνουν ένα κίνημα υπέρ του εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι πολύ αυστηροί τις μέρες του Πάσχα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By